10 Aralık 2014 Çarşamba

Sağlık-Güzellik

Kışa dolabınız hazır belki ama saçlarınız hazır mı? En kıymetli aksesuarımız olan saçlarımıza kışın nasıl bakmalıyız? Uzman dermatologlara göre  bikaç ipucuyla saçlarımız sağlıkla ışıldayacak.
-Saçlarınızın kurumasını engllemek için daha seyrek yıkamalısınız. Hergün yerine 3 günde bir yıkamak saçlarınızın kurumasını ve kırılmasını azaltacaktır.
-Saç dipleri ve saçlarınızda yer alan koruyucu lipid tabakasını eritmemek için saçlarınızı ılık suyla yıkamalısınız.
-Saçlarınızı kurutmak ya da şekillendirmek için makinenizi çok yüksek sıcaklıklarda çalıştırmayınız. Yüksek sıcaklıklar saçlarınızı zayıflatır, hatta yer yer yanmasına sebep olacaktır.
-Saçlarınızı çok gergin ya da ağır topkalarla toplamayınız.  Bu tip durumlarda saçlarınızın köklerinden çekilerek kopma ihtimali çok yüksektir.
-Saçlarınızı asla sabunla yıkamayınız. İçeriğindeki kimyasallar sebebiyle saç diplerinizin kurumasına hatta bakteri oluşumlarına sebep olabilir. Saç tipinize uygun şampuan seçiniz.
-İkisi bir arada şampuan kullanmayınız. Saç kreminin saçınızı nemlendirebilmek için daha fazla saçta kalması gerekmektedir. Ancak ikisi bir arada şampuanlarda bunu sağlayamadığımız için saçlarımız yeterince nemlenemez.
-Çok kuru ve kalıntelli saçlara sahipseniz iki haftada bir maske uygulamalısınız.
-Saç dökülmesinden şikayetçi iseniz dermotoloji uzmanına görününüz ve onun önerdiği biotin, çinko, selenyum, metionin, E, B, D vitaminlerini içeren destek ilaçları kullanınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder